دوره سردخانه فریونی   دوره بویلر و مشعل   دوره سررخانه آمونیاکی  دوره چیلر جذبی      دوره چیلرتراکمی   دوره کولرگازی اسپلیت
 
مشاهده RSS Feed

sinoohe

هدف کنفرانس بین المللی تهویه مطبوع چیست؟؟!!

به این مطلب امتیاز بدهید
نقل قول نوشته اصلی توسط sinoohe نمایش پست ها
با عرض سلام و عرض ادب خدمت دوستان وکاربران عزیز;

پیش از اتمام صحبت هایم امیدوارم تمامی دوستان و بزرگان جسارت بنده کمترین را عفو نموده و آن را در حد انتقادی جهت ارتقاء سطح کیفی دانسته.البته بنده به عنوان یک شرکت کننده و شخص ثالثی که فقط برای فزونی سطح علمی در سومین کنفرانس بین المللی سرمایش، گرمایش و تهویه مطبوع حضور داشته نظرات خود را میدهم نه بیشتر.همانطور که حقیقتا از وجود چنین نشست هایی حمایت کرده ام.

کنفرانسی که کمیته علمی، صنعتی و حرفه ای آن بالغ بر حدود هفتاد نفر از اعضای برجسته آموزشی و پژوهشی کشورمان هستند و کباده ی پرورش صنعت تاسیسات را به دوش می کشد به طور منظم و هر ساله برگزار می گردد آن هم بین المللی.
اما علیرغم تبلیغات اینترنتی و اجتماعی وسیع تعداد شرکت کنندگان به پانصد نفر هم نمیرسد؟
پس چه چیز باعث این حضور کمرنگ شده؟
چند ماه قبل از آن کنفرانس سوخت و احتراق بود، در همان مکان با انبوه علاقه مندان!

اما در همان شروع کنفرانس ، آقایان دکتر محمدعلی اخوان بهابادی و همچنین جناب دکتر محمد کمره ای از پیشرفت هایی که قرار است انجام پذیرد صحبت می کنند و امید میدهند و صنعت ما را قوی می خوانند و تشویق به تعامل صنعت با دانشگاه می کنند و صحبت به این امور ختم می شود. سپس نوبت آقای دکتر افشاری برای سخنرانی می شود که قرار است راجع به آموزش مهندسی و مهندسی حرفه ای "pe" اطلاع رسانی کند که انگار تازه جایی برای خالی کردن حرف های دلش پیدا کرده و از همان دانشگاهی که درش تحصیل کرده شروع می کند به گفتن تا می رسد به دانشگاه های معتبر در آمریکا، در کشوری که رتبه اول صنعت دنیا و همینطور بزرگترین انجمن علمی مهندسان تاسیسات جهان در این کشور حضور دارد که تعداد ایرانی های عضو این انجمن به تعداد انگشتان دست هستند.(البته جدیدا با تلاش های آقای مهندس سینا مستوفی که ریاست کمیته اجرایی رابعهده دارند تعداد افراد بیشتری در این انجمن علمی عضو شده اند). بهر جهت صحبت ها و انتقاد های این دکتر عزیز آنقدر به حقیقت نزدیک می شود که بعضی از مسئولین اجرایی کنفرانس را شاید نگران نیز کرد، اما حقیقت هایی راجع به رشد قارچ گونه دانشگاه ها در ایران و عدم تطابق واحد های درسی با رشته های مهندسی و حضور واحد های بیگانه با واحد های مرتبط در رشته های مهنسی کشور و این ها تا می رسد به اینکه مهر های مهندسی را قرض می دهند و مدرک می فروشند و رتبه بندی می کنند با این مدارک و اتسترا.
اما صحبت که تمام می شود تشویق افراد داخل سالن نیز به نوبه خود حرفی برای گفتن دارد حال این مشکلات را آیا باید مطرح کرد با اینکه همه به آن واقفند؟ و آیا باید در کنفرانس بین المللی این مشکلات ریشه ای صنعت را مطرح کرد؟ که فقط افرادی که هیچ شناختی از این مشکلات ندارند و نمیدانند سیستم مهندسی ایران چیست آگاه شوند، منظور بنده مهمانان بین الملل هستند.........اینجاست که پی میبریم بسیار کار دارد تا یک کنفرانس بین المللی را پایه ریزی کرد.

در کشوری که متاسفانه تعداد دانشگا هها و مراکز آموزشی که به صورت اختصاصی به آموزش این صنعت میپردازند، از تعداد انگشتان یک دست فراتر نمیرود.و فکری نیز به حال تحصیلات تکمیلی این رشته نیز تا کنون نشده و اساتید مجرب این رشته بسیار کم هستند آیا برگزاری کنفرانس با نام بین المللی چه فایده ای دارد؟

آقای دکتر مهدی معرفت که معرف حضور هستند( ایشان تحصیلات خود را در مقطع دکترا در زمینه حرارت و سیالات و انرژی خورشیدی از دانشگاه کیوتو ژاپن اخذ نموده. در حال حاضر عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس، عضو هیات موسس انجمن علمی حرارتی و برودتی ایران و عضو دومین دوره هیات مدیره و دبیر انجمن هستند) در خبرنامه کنفرانس اظهار داشتند که "بنده اخیرا در کنفرانس انرژیهای تجدیدپذیر در ژاپن شرکت کردم که توسط سازمان بین المللی انرژ یهای تجدیدپذیر برگزار میشود. مقالاتی که در خصوص
تاسیسات ارائه شد، هم ارز مقالاتی بود که در این کنفرانس ارائه میشود" که به نظر بنده و با آن چیزی که از بزرگان و اساتید در حین برگزاری کنفرانس از جهت بار علمی می شندیم بسیار اغراق آمیز می باشد!!

به این جهت عرض می کنم که، چگونه میشود فردی تمام دوره کارشناسی ارشدش(دانشگاه تهران) را بر روی سردخانه ها کار کرده باشد و مقاله ای به این کنفرانس بین المللی ارسال کرده باشد و در آخر نداند استاندارد اشری چیست و بنیاد اشری در تاسیسات چیست؟

و یا فردی کارگاه آموزشی طراحی سیستمی خاص ارائه دهد و نداند فرق طراحی این دو سیستم چیست و فقط از نگاه اقتصادی میسنجد نه علمی!!!!

البته و بی شک بخشی از این عدم تحرک ناشی از فقدان ارائه آموزشهای تخصصی و فنی در دانشگاهها جهت آشنایی دانشجویان (مهندسان آینده صنعت) با این مباحث میباشد.

به نظر بنده همان سمینار های آموزشی که قبلا موسسات و ngo هایی مانند hvaccenter برگزار میکردند بیشتر نیاز جامعه علمی میباشد.
آیا مشکل روز تاسیسات کشور در سال 1391 سیستمهای تاسیساتی گرمایی و سرمایی متمرکز و مستقل هستند؟!؟!

و در آخر با این وضعیت باید به کنفرانس ملی بسنده کرد.......


با سپاس از حوصله دوستان.
محمد راه جو.

برگرفته از سایت hvac-eng

نظرات