دوره سردخانه فریونی   دوره بویلر و مشعل   دوره سررخانه آمونیاکی  دوره چیلر جذبی      دوره چیلرتراکمی   دوره کولرگازی اسپلیت
 
مشاهده RSS Feed

طراحی ٰ ساخت ٰ محاسبه ٰ استاندارد ها و نکات مهم درباره استخر ٰ سونا (سونای خشک و سونای بخار ) ٰ جکوزی

نحوه نگهداری از سونای خشک و سونای بخار

به این مطلب امتیاز بدهید
نقل قول نوشته اصلی توسط farbod90 نمایش پست ها
نحوه نگهداری از سونای خشک و سونای بخار
۷ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۷ و ۱۰ دقیقه نویسنده : فربد حیدری
درباره نگهداری مجموعه خود بسیار حساس باشید ٰ زیرا یک مجموعه استخر سونا جکوزی سونای بخار و... دارای بار رطوبتی ٰ و فشار زیادی است که اول برای خود مجموعه و بعد برای ساختمان میتواند مشکل ساز باشد . منبع http://buildingservices.blogdoon.com/Post-24.aspx نویسنده فربد حیدری

اهمیت نگهداری از مجموعه سونا به ارزش ساختمان شما ارتباط مستقیم دارد بخاطر شرایط سایکرومتریک در استخر و سونا و استفاده از مواد خورنده ٰ نگهداری به روش صحیح بسیار مهم است . تمیز کردن مداوم و مراقبت از مجموعه شما به روش درست علاوه بر اینکه باعث طول عمر مجموعه شما میشود بلکه باعث میشود عمر ساختمان شما هم کم نشود در بیشتر مجموعه هایی که سقف کاذب دارند ٰ اگر زیر آن سقف را چک کنند متوجه میشوند که ساختمان آنها در حال خورده شدن است . پس برای نجات از هزینه های سرسام آور بازسازی باید از همین الان نصبت به مراقبت از مجموعه و ساختمان خود برخیزیم و برنامه ریزی کنیم .

استخر و سونای شهید محمود یهیایی متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شاهرود افتتاح
فایل پیوست 405فایل پیوست 406فایل پیوست 407فایل پیوست 408اسید شوئی ٰ تمیز میکنند )

بهترین روش برای تمیز کردن فضای داخل سونا ی بخار ٰ استفاده از آب گرم و مواد شوینده معمولی است .

چند راهکار کلی برای تمیز کردن سونا :

سطوح را بلافاصله پس از شست و شو آب بکشید .

نگذارید مواد شوینده برای مدت طولانی روی سطوح باقی بماند .

به منظور جلو گیری از سر خورد افراد به خوبی محل نظافت شده را با آب تمیز بشوئید

برای جلو گیری از ایجاد خراش از یک پارچه نرم استفاده کنید .

حتی اگر قصد دارید لکه های خاص را بر روی سطوح مختلف را پاک کنید ٰ باز هم از اسید و یا سیم ظرفشویی استفاده نکنید . برای تمیز کردن شیشه ها از شیشه پاک کن استفاده کنید .

تمیز کردن مداوم سونا به ویژه در محل هایی که آب سختی دارد ٰ از بروز بسیاری از مشکلات جلو گیری میکند . برای جلوگیری از سختی بیش از حد سختی اب از سختی گیر استفاده کنید .

علاوه بر تمیز بودن فضای داخلی ٰ هر چند وقت یکبار وضعیت سازهای آن نیز باید به دقت مورد برسی قرار گیرد و از صحت آن اطمینان حاصل شود .

2-
برعکس استخر و جکوزی نگهداری از سونا بسیار ساده می باشد سونای خشک و بخار از لحاظ تجهیزات بسیار ساده تر از استخر است ٰ شما فقط با یک گرمکن یا مولد بخار سر و کار دارید . همیشه پیشگیری راحت تر و به صرفه تر از درمان بوده ٰ برای سونای شما نیز همین طور میباشد .

سونای بخار قسمت پنجم ( منبع سایت سونا سازان )
برای شستشوی دیگ بخار چه باید کرد ؟ چرا دیگ های بخار رسوب میگیرند؟ هر چند وقت باید دستگاه های مولد بخار را سرویس کرد ؟


از آنجاکه به علت سختی آب و رسوب گرفتن دیگ ٰ باید هر چند وقت یک بار دیگ بخار را رسوب زدایی کرد . مراحل آن را بصورت فهرست برایتان درج میکنم . در آول خدمتتان عرض کنم امروزه تمام دیگها اتوماتیک هستند . و بعد از هر بار مصرف آب مصرف شده را تخلیه می کند ٰ و برای تولید بخار دوباره آب تازه به آن وارد میشود . دیگهایی که مجهز به چنین سیستمی نیستند باید هر چند وقت یکبار بصورت دستی تخلیه شوند که در کتاب آقای مهندس رامین تابان سرویس دیگ بخار را به عنوان دشوار ترین قسمت در مجموعه های استخر سونا و جکوزی ٰ سرویس دیگ بخار است . در قسمت قبلی درج کرده بودم که مدت تعویض و رسوب زدایی دیگ بستگی به سختی آب و ساعت کار دستگاه دارد . در حالت خوب با آب فیلتر شده هر دوازده ماه یکبار این عمل را انجام میدهند.
روالی که باید انجام شود به ترتیب :
1- دیگ را خاموش کنید تا به خوبی سرد شود . 2 - دستگاه را روشن کنید تا آب در آن به جریان درآید 3- شیر تخلیه را باز کنید . 4- صبر کنید آب برای مدت زمان 10 دقیقه در داخل سیستم گردش کند . 5- سیستم را خاموش کنید . 6 - با قطع شدن جریان آب ٰ‌شیر تخلیه را ببندید .
البته هر دیگ بخار با کاتالوگ محصولات خود دستور العملهای سرویس و نگهداری را هم منتشر میکند . وجهاشتراک تمام دیگها این است که بعد از مدتی دچار رسوب گرفتگی میشوند . با اینکه مجهز به دستگاه سختی گیر هستند اما باز هم رسوب می گیرند .
برای رسوب زدایی بهتر است طبق روش سازنده عمل کرد . اما کلا به این صورت است که 1- پرکردن سیستم از آب گرم . 2- گرم کردن آب در داخل سیستم . 3- افزودن مواد رسوب زدا . 4- تخلیه آن با فشار زیاد از دیگ . با تشکر از توجه شما سوناسازان لطفا کپی نفرمایید
شستشوی و نظافت سونا :

  • کف سونا باید کاملا آببندی باشد و روی آن از سرامیک باشد تا بتوان به راحتی آن را با آب شست.
  • به نسبت تعداد نفراتی که از سونا استفاده میکنند باید کف سونا مرتبا و به خوبی تمیز شود ٰ اصولا کف چوبی متحرک است ٰ آن را برداشته و زیر آن را با مواد شوینده به خوبی تمیز میکنید . چوبهای کف سونا را هم باید تمیز کرد . از فرچه پلاستیکی یا وسیله ای که بتواند داخل شیارها را از چربی و مو پاک کند ٰ استفاده کنید . و بعد از خشک شدن کف و چوبهای کف آنها را بروی کف سونا کار بگذارید .
  • هرگز برای تمیز کردن دیواره های سونا از شیلنگ آب و یا ریختن آب استفاده نکنید . زیرا خیلی زود چوب سونای شما سیاه و از بین میرود . برای شستن دیواره ها و از بین بردن چربی های روی چوب از آب و صابون استفاده کنید . بعد از آنکه سونا به خوبی تمیز شد با یک پارچه خشک سونا را از مواد شوینده پاک کنید. از مواد شوینده آمونیاکی یا اسیدی استفاده نکنید زیرا شدیدا به چوب سونا صدمه میزند و رنگ چوب را تیره میکند . در صورتی که مجبور شدید میتوانید از آب برای شستن استفاده کنید آما با مقدار کمی آب این کار را انجام دهید .< >برای اینکه آلودگی به سونای شما وارد نشود میبایست تدابیری را در هنگام ورود به سونا اعمال کنید . مثلا کسی با دمپایی وارد سونا نشود ٰ هنگام ورود به افراد حوله جدید بدهید ٰ جلو درب پادری بگذارید تا پا هایشان را خشک کنند ٰ حتما توصیه شود قبل از ورود به سونا بدن را با آب و صابون بشویند تا هم منافذ پوست برای تعریق بیشتر باز شوند و هم چربی کمتری وارد سونای خشک شود. آب استخر و جکوزی مملو از مواد شیمیایی برای گندزدایی اب است وقی شما از دوش استفاده میکنید این مواد نیز بروی پوست شما نمیماند . پس حتما قبل از سونا توصیه میشود که دوش بگیرند . از حوله برای نشستن بر روی تخت استفاده شود تا هم راحت تر باشند و هم چربی (عرق) کمتری بر روی تخت های سونا میماند .برای تولید بخار در سونا آب را به آرامی بر روی سنگ ها بریزید چراکه وقتی آب زیاد بروی سنگ ها ریخته میشود مقداری از ان بخار نمی شود و علاوه بر صدمه ای که به دستگاه گرمکن سونا (هیتر یا کوره ) میزند این آب به زیر کف چوبی سونا میرود که این ایجاد آلودگی میکند و برای خشک کردن آن حتما باید کفی ها را برداشت و آن را خشک کرد . ( آبی که به کف سونا میریزد خود به خود بخار نمیشود ٰ زیرا کف سونا همیشه خنک است ) به مرور زمان گرمکن سونا کثیف میشود که بسته به جنس گرمکن آن را باید تمیز کرد . اگر از جنس فولاد ضد زنگ باشد میتوانید آن را با مواد شوینده (غیر خورنده ) تمیز کنید . به هیچ وجه از سیم ظرفشوئی یا مانند آن برای تمیز کردن گرمکن سونا استفاده نکنید . برای تمیز کردن سنگ های سونا میتوانید بعد از سرد شدن آنها را با اب و صابون و بوسیله اسفنج تمیز کنید .از سطل های فلزی در سونا استفاده نکنید (باعث سوختگی بدن میشود ) و توجه داشته باشید آب یا محلول داخل سطل بیش از یک روز مانده نباشد .
  • بعد از استفاده از سونا درب آن را باز بگزارید تا هوای آلوده خارج شود و سونا خشک شود . حتما بعد از استفاده درجه ترموستات را بر روی 0 درجه و کلید برق گرمکن را قطع نمایید . و مشاهده کنید که درهنگام خنک شدن فضای سونا دیگر ترموستات یا گرمکن نباید از خود فعالیتی نشان دهند . اکثر آتش سوزی ها به همین علت رخ می دهند . درب سونا بصورتی باشد که همیشه خود بسته شود این نکته ظریف چند فایده دارد اولین اینکه در هنگام استفاده پرت حرارتی کمتری دارید ، دومین : اگر زمانی هیتر شما روشن بماند و درب بسته باشد سونای شما اتومات کارمیکند و ترموستات به موقع قطع میکند ، در حالی که اگر درب باز باشد دیگر ترموستات سونا عمل نمیکند و این خود باعث بالا رفتن حرارت هیتر و ایجاد آتش سوزی خواهد شد .
    با تشکر از توجه شما سوناسازان لطفا کپی نفرمایید منبع : www.aggahi.com
برچسب ها: هیچ یک ویرایش برچسب ها
دسته بندی ها
تعمیر و نگهداری

نظرات