دوره سردخانه فریونی   دوره بویلر و مشعل   دوره سررخانه آمونیاکی  دوره چیلر جذبی      دوره چیلرتراکمی   دوره کولرگازی اسپلیت
 
نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2

موضوع: تاریخچه‌ ساخت‌ لوله‌ و پروفیل‌ درجهان

  1. تاریخ عضویت
    2012/02/03
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    197
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 0 بار در 0 پست
    میزان امتیاز
    0

    تاریخچه‌ ساخت‌ لوله‌ و پروفیل‌ درجهان

    #1 2012/03/14, 18:52
    ساخت‌ لوله‌ درزجوش‌ به‌ اوائل‌ قرن19 میلادیبرمی‌گردد. بدنبال‌ کشف‌ گاز در سال‌1815میلادی و استفاده‌ از آن‌ بعنوان‌وسیله‌ای‌ برای‌ گرم‌کردن‌ لوله‌ که‌ ازطریق‌ پرس‌ ساخته‌ شده‌ بود، با بهم‌جوش‌دادن‌ لبه‌ها برای‌ اولین‌ بار تولید لوله‌ درزجوش‌ امکان‌پذیر گشت‌. درسال1825روش‌ تولید لوله‌ درزجوش‌ در انگلستان‌ به‌ثبت‌ رسید.لوله‌ درزجوش‌ برای‌رسیدن‌ به‌ سطح‌ امروزی‌ راه‌ طولانی‌ پیموده‌ است‌. جوش‌ کوره‌ای، روش فریتسمون‌‌، استفاده‌ از الکتریسیته‌ برای‌ گرم‌کردن‌ لبه‌های‌ لوله‌ و بهم‌ جوش‌دادن‌این‌ لبه‌ها، استفاده‌ از

    ساخت‌ لوله‌ درزجوش‌ به‌ اوائل‌ قرن19 میلادیبرمی‌گردد. بدنبال‌ کشف‌ گاز در سال‌1815میلادی و استفاده‌ از آن‌ بعنوان‌وسیله‌ای‌ برای‌ گرم‌کردن‌ لوله‌ که‌ ازطریق‌ پرس‌ ساخته‌ شده‌ بود، با بهم‌جوش‌دادن‌ لبه‌ها برای‌ اولین‌ بار تولید لوله‌ درزجوش‌ امکان‌پذیر گشت‌. درسال1825روش‌ تولید لوله‌ درزجوش‌ در انگلستان‌ به‌ثبت‌ رسید.لوله‌ درزجوش‌ برای‌رسیدن‌ به‌ سطح‌ امروزی‌ راه‌ طولانی‌ پیموده‌ است‌. جوش‌ کوره‌ای، روش فریتسمون‌‌، استفاده‌ از الکتریسیته‌ برای‌ گرم‌کردن‌ لبه‌های‌ لوله‌ و بهم‌ جوش‌دادن‌این‌ لبه‌ها، استفاده‌ از جریان‌القائی‌ با فرکانس‌متوسط‌، استفاده‌ از جریان‌ القائی‌ با فرکانس‌ بالا و انتقال‌ آن‌ ازطریق‌ تماس‌به‌ لبه‌ها و بالاخره‌ استفاده‌ از فرکانس‌ بالا و انتقال‌ غیرتماسی‌ باکمک‌اندکتور به‌ شکلی‌ که‌ امروزه‌ در این‌ صنعت‌ مورد استفاده‌ قرار دارد مسیر تکاملی‌این‌ صنعت‌ را تشکیل‌ می‌دهند.
    اگر تاریخ‌ شکل‌گیری‌ و تکامل‌صنعت‌ لوله‌سازی‌ بیش‌ از یک‌ قرن‌ بطول‌ می‌انجامد، شکل‌گیری‌ صنعت‌ پروفیل‌توخالی تنها از سالهای‌ بعد از جنگ‌ جهانی‌ دوم‌ آغاز می‌شود. این‌ صنعت‌ ابتدا درکشور آلمان‌ پدیدار گشته‌ و پا می‌گیرد و سپس‌ به‌ دیگر کشورهای‌ اروپایی‌منتقل‌می‌شود.

    تاریخچه صنعت لوله و پروفیل‌ در ایران

    ‌بعد از جنگ‌ جهانی‌ دوم‌بتدریج‌ جمعیت‌ ایران‌ رو به‌ فزونی‌ نهاد و با بهبود وضع‌ نسبی‌ اقتصادی‌ احتیاج‌به‌ ساختن‌ خانه‌های‌ جدید بیشتراحساس‌ می‌شد. ساختن‌خانه‌ بدون‌ مصالح‌ لازم‌ مثل‌ سیمان‌ و غیره‌ امکان ‌پذیر نبود از اینرو دولت‌ ومردم‌ بفکر تولید مصالح‌ ساختمانی‌ افتادند.
    چون‌تا آنزمان‌ در و پنجره‌ از چوب‌ ساخته‌ می‌شد و بعلت‌وضع‌ اقلیمی‌ ایران‌ چوب‌ کافی‌ در دسترس‌ نبود مردم‌ ناچار شدند از آهن‌ و بعداًآلومینیوم‌ برای‌ این‌ منظور استفاده‌ نمایند از اینجهت‌شروع‌ به‌ وارد نمودن‌ انواع‌ پروفیل‌ برای‌ ساختن‌ در و پنجره‌ نمودند و درنتیجه‌واردات‌ این‌ کالا روبه‌ ازدیاد نهاد و همین‌ ازدیاد، فکر ساخت‌ در داخل‌ کشور رامطرح‌ نمود
    .
    صنعت‌ پروفیل‌ درجهان‌ چنانکه‌ گفته‌شد بیش‌ از یک‌ قرن‌ پس‌ از صنعت‌ لوله‌ پدیدار گشت‌. لیکن‌ در ایران‌ این‌ صنعت‌پروفیل‌ بود که‌ ابتدا شروع‌ به‌ فعالیت‌ نمود
    .درفواصل سالهای 1340 الی 1350 تعداد تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی درایران به8واحد رسید.
    ( سپنتا،نیمه‌سبک‌(سدید)، دنیای‌ فلز، گیوار، پارس‌، ساوه‌، سپاهان‌، سپافیل ‌) تا سال‌ 1357 تعداد واحدهای‌ فوق‌به‌ 11 کارخانه‌ رسید.


    بررسی نشتی گاز در مخازن و لوله های نفت و گاز

    خطوط لوله و مخازن مواد شیمیایی که در بسیاری از موارد در آن ها مواد آلاینده ی محیط زیست، مواد آتش زا و حتی مواد سمی وجود دارد از اهمیت به سزایی در صنعت برخوردارند. بهخصوص خطوط لوله که امروز سراسر کره زمین را فراگرفتهاند.بدیهی است که وجود نشتی از این خطوط، به ویژه در مناطقی که از لحاظ زیست محیطی دارای حساسیت هستند می تواند خطرات زیادی برای موجوداتی که روی زمین زندگی می کنند فراهم آورد.از طرفی هدر رفتن بخشی از مواد ارزشمند که جزء محصولات و یا مواد اولیه ی ما هستند، از لحاظ اقتصادی نیز ناخوشایند است.به طور کلی نتایج وجود نشتی عبارتند از: آلودگی محیط زیست، ایجاد مسمومیت در انسان و دیگر موجودات زنده، انفجار، هدر رفتن مواد ارزشمند، هزینه های تمیز کردن محیط زیست، هزینه های تعمیر و تعویض خط لوله، اتلاف وقت و جرایم احتمالی قانونی.بنابراین دو عامل اقتصاد و محیط زیست انگیزه ی کافی برای رفع چنین مشکلی در ما ایجاد می کنند.

    عواملی که باعث ایجاد نشتی می شوند عبارتند از:

    فرسودگی و خوردگی لوله ها و مخازن، عوامل محیطی مثل سرما، یخبندان، گرما و...، همچنین خسارت های عمدی و سهوی و نیز عملیات خارج از محدوده ی طراحی که ممکن است به لوله ها و مخازن آسیب برساند.فرسودگی لوله ها و مخازن یک عامل طبیعی است، خوردگی نیز معمولاً به خاطر وجود مواد خورنده یا سیالات ساینده به وجود می آید.عوامل محیطی مثل سرما، یخبندان، گرما و... نیز از عوامل طبیعی هستند که در پدیده ی نشتی موثرند.
    خسارت های عمدی معمولاً شامل عملیات خرابکارانه است که ممکن است به خاطر مسایل سیاسی و جنگ به وجود آید. خسارت های سهوی نیز ممکن است به وسیله ی برخورد اشیاء یا چیزهای دیگر و یا در اثر حفاری به وجود آید.عملیات خارج از محدوده ی طراحی نیز یکی از عوامل آسیب به لوله هاست. زیرا هر خط لوله برای محدوده ی خاصی از دما و فشار طراحی شده و اگر عملیات، در خارج از این محدوده انجام شود باعث ایجاد خرابی در خط لوله می شود.بنابراین با توجه به وسعت عواملی که می توانند نشتی را ایجاد کنند و همچنین هزینه ها و مخاطراتی که این پدیده دربر دارد، نشت یابی و جلوگیری از تداوم نشت، مساله ی بسیار مهمی است. با توجه به وسعت و گستردگی این پدیده تشخیص نشتی به طور دقیق و سریع کار بسیار مشکلی است.
    امروزه سیستم های نشت یابی بسیار متنوعی ارائه شده است که هر کدام با استفاده از تکنیکی خاص سعی در یافتن دقیق و سریع این پدیده دارند. بسیاری از این سیستم ها بسیار ساده و برخی هم سیستم های پیچیده ای هستند. اما هنوز هیچ کدام از این سیستم ها نتوانسته اند به طور کامل همه ی انتظارات را برآورده کنند.این سیستم ها عبارتند از: تشخیص نشتی توسط افراد و با استفاده از حس بویایی، شنوایی، بینایی یا مشاهده ی اثراتی که مواد شیمیایی در پیرامون خود دارند یا سیستم هایی که با اضافه کردن مواد معطر کار نشت یابی راانجام می دهند یا سیستم های موازنه ی جریان، سیستم های صوتی، نصب سنسورهای پیزو الکتریک، سیستم های نمایش بخار، سیستم های نمایش کابلی، سیستم های لوله کشی دو جداره و ... اما هیچ کدام از روش های فوق نمی توانند به صورت کاملاً دقیق و سریع کار نشت یابی را انجام دهند.»بررسی نشتی گاز در مخازن و لوله های نفت و گاز« عنوان پایان نامه ی کارشناسی ارشد »مهرزاد میرزانیا« دانشجوی رشته ی مهندسی شیمی (طراحی فرایند) دانشکده ی فنی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس است که با راهنمایی دکتر محسن وفایی در مهرماه 82 ارائه شده است.

    ramincm آنلاین نیست.

  2. تاریخ عضویت
    2012/02/07
    محل سکونت
    tehran
    نوشته ها
    609
    پسندیده
    0
    مورد پسند : 3 بار در 3 پست
    نوشته های وبلاگ
    20
    میزان امتیاز
    0

    پاسخ : تاریخچه‌ ساخت‌ لوله‌ و پروفیل‌ درجهان

    #2 2012/03/14, 18:56
    خوشم میاد همیشه دنبال فلسفه موضوعات هستید اقای مهندس
    RM10 آنلاین نیست.

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •