ه گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق اهواز
نشست توجیهی طرح بزرگ فرا سامانه هوشمند با حضور معاونین و کارشناسان سازمان بهره وری انرژی ایران و مدیر عامل و مجموعه مدیران شرکت توزیع برق اهواز در سالن اجتماعات گیت بوستان اهواز برگزار گردید . در این نشست مهندس یداله حضرتی مدیر عامل شرکت توزیع برق اهواز ضمن خیر مقدم به مهمانان این نشست در این خصوص گفت: نصب کنتورهای هوشمند در راستای توسعه خدمات دولت الکترونیک می باشد که اهداف آن اعمال مدیریت مصرف و کنترل بار شبکه ، کاهش تلفات انرژی شبکه برق و ایجاد سیستم قرائت و کنترل از راه دور مشترکین می باشد . به دنبال سیاستهای وزارت نیرو مبنی بر نصب کنتورهای هوشمند برق برای مشترکین ، کمیته تخصصی سیستم‎های اندازهگیری هوشمند متشکل از شرکت توانیر، سازمان بهره وری انرژی ایران، و نمایندگان شرکت های توزیع نیروی برق منتخب برگزار گردید و شش طرح برای اجرای آزمایشی نصب کنتورهای هوشمند در کلان شهرهای کشور در نظر گرفته شده است که در این میان شهرستان اهواز با توجه به شرایط خاص اقلیمی نیز به عنوان مناطق نمونه اجرای این طرح انتخاب گردیده است . مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز در ادامه گفت : نصب کنتور های هوشمند تاکنون در کشور برای ۱۷۰ هزار مشترک شهرستان مشهد اجرا گردیده است که نتایج مناسبی را از نظر مدیریت بار ، بهبود پایداری و کاهش خاموشیها در پی داشته است و اکنون مرحله دوم این طرح برای ۲۰۰ هزار مشترک شهرستان اهواز در نظر گرفته شده است که بر اساس مطالعات صورت گرفته دو فیدر ۳۰۶۲ کیانپارس و ۵۰۴۲ زیتون که عموما دارای مشترکین خانگی و اداری می باشند برای اجرای طرح فوق در نظر گرفته شده است . وی اضهار امیدواری کرد اجرای این طرح موجب کاهش تلفات انرژی و بهبود پایداری شبکه برق اهواز گشته و در نهایت رضایتمندی مردم که سرلوحه کار این شرکت می باشد حاصل گردد .
در ادامه مهندس مدقق ، معاونت سیستم های اندازه گیری و شبکه هوشمند سازمان بهره وری انرژی ایران به تشریح نحوه عملکرد شبکه هوشمند برق اظهار داشت : سیستم اندازه گیری هوشمند یک سیستم یکپارچهای شامل سختافزار، نرمافزار، شبکه و بستر مخابراتی میباشد که کلیه اطلاعات مشترکین نظیر مصرف، دیماند، ولتاژ، جریان و اطلاعات دیگر را بصورت لحظه ای از سمت مصرف کننده دریافت میکند. این سیستم با ایجاد بستر مخابراتی دو طرفه قابلیت قرائت، نظارت و کنترل از راه دور کنتورها را داشته و از طرف دیگر توانایی جمعآوری، مدیریت، پردازش و تحلیل اطلاعات جمعآوری شده را دارد و تمام فرایندهای مذکور بصورت خودکار انجام میپذیرد.
وی در خصوص مزایای شبکه هوشمند گفت : نصب کنتور های هوشمند بر روی مشترکین برق با هدف کاهش تلفات انرژی، اصلاح الگوی مصرف برق مشترکین و بهبود پایداری شبکه برق صورت پذیرفته است که با اجرای این طرح امکان مدیریت و کنترل از راه دور کنتور های مشترکین به صورت لحظه ای صورت می پذیرد لذا در صورت هرگونه ایجاد حوادث اتفاقاتی در شبکه برق به صورت خودکار این کنتور ها نسبت به اعلام هشدار قطع برق اقدام نموده که موجب تسریع در عملکرد گروههای عملیاتی شرکتهای برق در رفع خاموشی و کاهش مدت زمان خاموشیها می گردد . از طرف دیگر با توجه به قرائت از راه دور این مشترکین ضمن بررسی نحوه مصرف برق هر مشترک به صورت لحظه ای ، هرگونه خطای اندازه گیری و دستکاری کنتور نیز توسط شرکتهای برق از راه دور و بر اساس اعلام سامانه شبکه هوشمند مشهود بوده که این موضوع موجب کاهش تلفات انرژی و اصلاح الگوی مصرف برق شبکه می گردد .